dien thoai gia re , dau gia bizgia.net , the gioi smartphone , download game mobile downloadgamemobile.info , smartphone , tang truong tangtruong.net , khoa hoc cong nghe thong cong thongcong24h.vn , mua ban sim , Smartphone gia re , cong nghe congnghetuonglai.org , cong nghe congnghe360.org , giai tri guongmat.org , su kien sukientrongngay.net , thoi trang hi tech , thong tin thongtin360.net , may tinh bang gia re , perfect body , dien thoai xach tay , gia vang hom nay , kiem dinh kiemdinh3.com , kinh te viet nam , xay dung viet nam , thoi trang , thoi trang , phu nu viet nam , tin tuc moi online , dich vu bao ve viet nam , bao ve viet nam , cong ty bao ve viet nam , tin tuc moi online , giai tri 24h , tin tuc 24h

Van be-leven naar Leven

E-mailadres Afdrukken
Letter GrootteLarger FontSmaller Font
29 mei 2012

Ignorance is not bliss EQUAL MONEY


H

et mag duidelijk zijn dat de mens zoals ie nu bestaat een bedreiging vormt voor het leven op aarde. Niet alleen van al het andere leven, ook van het leven van z’n eigen lichaam. In Nederland b.v. ontwikkelen ongeveer de helft van de mensenlichamen kanker. Aangezien we voor ons bestaan afhankelijk zijn van de natuur, zijn we de stoelpoten onder ons eigen bestaan aan het wegzagen.
Het ligt blijkbaar in onze aard om te profiteren van alles wat we om ons heen aantreffen voor ons eigen voordeel, en ons blind te houden voor de consequenties, die nu toch in alle hevigheid tevoorschijn komen.
Ons wereldwijde geldsysteem is een uitdrukking van onze aard geworden, het dwingt mensen om de natuur en elkaar en het eigen leven te misbruiken teneinde geld te verdienen om te overleven, of om nog grotere rijkdom te verwerven dan men al heeft.
Is er eenmaal voldoende geld dan gaan we over tot het beleven van de droom die de corporaties ons voorspiegelen van wat we allemaal met geld kunnen kopen om ons gelukkig en zorgeloos te maken.
Het ziet er uit als een piramide, met aan de top degenen die over onbeperkte middelen beschikken, en onderaan de mensen die niet in de gelegenheid zijn om geld naar zich toe te trekken en een vroegtijdige dood sterven, inclusief alle andere levende wezens die ditzelfde lot ondergaan.

We consumeren het leven tot het op is. We zijn onvermogend om hier te leven zonder al het andere leven te verdrijven en te onderwerpen en te beschadigen.
Hoe komt het en hoe stoppen we onszelf om vervolgens een met het leven op aarde te worden en gelijk aan de andere levende dingen hier?
Ook al is ons lichaam een levend ding, dat maakt van ons nog geen levende wezens. Wij prefereren be-leven boven leven. We hebben be-leven verward met leven. Be-leven is niet het leven zelf, het is de reactie op het leven: de emoties en gevoelens die door ons heen gaan. We zijn speciaal van alles gaan creëren om maar gevoelens en emoties op te wekken om het gevoel te hebben dat we leven. Muziek, films, televisie series, thrillers, romans, winkelcentra, pretparken, verpakkingsmaterialen, folders en reclames, teveel om op te noemen. Daarvoor putten we de natuurlijke hulpbronnen uit. En gaan we voorbij aan wat leven op aarde werkelijk inhoudt: het onderhouden van het leven van alle levende dingen, inclusief dat van onze eigen lichamen.
We weten niet eens hoe we onze eigen lichamen effectief moeten voeden om het gezond te houden. We zijn gegaan voor de be-leving van eten en zo staat het eten wat we in de supermarkt kopen in dienst van de smaakbe-leving.

Dus het is zaak dat we in onszelf gewaar worden wanneer we beleving najagen, en dan te stoppen en in plaats daarvan te ademen. De adem kan de basis worden voor ons leven als we besluiten niet voor de sensatie van een gevoel of emotie te gaan.
We hebben onszelf aangeleerd door het te kopiëren van anderen om op alles met gevoelens en emoties te reageren. We zijn zelfs gaan geloven dat dat ons tot mensen maakt. En dat we recht hebben op zulke reacties. Het enige nut wat zulke reacties hebben is dat we zien wat we onszelf te vergeven hebben. Want het is allemaal onderdeel van een wezen wat we van onszelf hebben gemaakt, wat voorbij gaat aan het leven zelf.

Wat is dan het leven zelf? Dat is het leven verzorgen, zorgen dat alles wat leeft krijgt wat het nodig heeft om te gedijen. Elke diersoort de leefomgeving die het nodig heeft. De ruimte voor wildgroei van plantaardig leven en bomen. En voor de mens de levensvoorwaarden die we nog niet eens aan al onze deelgenoten van ons ras gegund hebben: schoon drinkwater, voedzaam eten, kleding, behuizing, huisraad, medische/hygiënische verzorging, elektriciteit, internet, educatie, transport…

Genoeg te doen dus als we kiezen voor leven in plaats van beleven. De hervorming van de economie is een eerste stap die alle andere veranderingen mogelijk maakt. Met het geld in een Gelijkheids Geld Systeem stellen we onszelf in staat om iedereen een leven te gunnen: we geven iedereen gelijk voldoende geld om de benodigdheden aan te schaffen voor een leven waard om geleefd te worden. De nood-zaak om andere levensvormen en de eigen levensvorm uit te buiten en te misbruiken om aan geld te komen is dan weggenomen. Het uitsterven van diersoorten en plantensoorten wordt voorkomen. Het kappen van het regenwoud kan stoppen zodat C02 zich niet verder ophoopt in de atmosfeer.
Uiteindelijk zal geen enkel dier meer bang hoeven te zijn voor de mens en vice versa!
We hoeven veel minder hard te werken omdat er geen noodzaak meer is om ingeschakeld te zijn in bedrijven die zoveel mogelijk winst willen maken. En daardoor verbruiken we veel minder grondstoffen en energie zodat de plundering van de aarde wordt gestopt. We hoeven alleen de voor het leven noodzakelijke spullen en materialen te produceren en het hoeft niet meer heel snel stuk te gaan of op te raken om maar zoveel mogelijk te verkopen voor zoveel mogelijk winst. Daardoor kan alles vele malen duurzamer gemaakt worden.

Equal Money SystemOnderzoek het Gelijkheids Geld Systeem (Equal Money System) en lever een bijdrage aan de ontwikkeling ervan in discussies en research.
Share/Save/Bookmark
 
You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.